Ексочільника КХП на Сумщині засудили до 9 років в’язниці за розтрату зерна

19 червня 2024, 16:09 4225

Білопільський районний суд 19 червня визнав т.в.о. генерального директора ДП «Охтирський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву винуватим у зловживаннях, які у листопаді 2020 року призвели до розтрати зерна соняшнику на 3,2 млн грн.

Як говориться у повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook, обвинувачений вивіз агропродукцію з території філії без відома та дозволу власника на користь третіх осіб.

За вироком суду посадовця визнано винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України та призначено як покарання 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у суб’єктах господарювання всіх форм власності строком три роки з конфіскацією належного на праві власності майна.

«Вирок суду набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення, якщо його не буде оскаржено в апеляційному порядку», — уточнили у відомстві. 

І додали, що особа переховується від здійснення правосуддя. Судовий розгляд щодо неї здійснювався у спеціальному судовому провадженні «in absentia».