До органічного реєстру України внесено понад 200 виробників

23 липня 2024, 08:40 675

Станом на 30 червня 2024 року до Державного реєстру операторів внесено 206 операторів, з них 164 оператори мають органічний статус та право розміщувати на своїй продукції державний логотип для органічної продукції.

Про це говориться у повідомленні швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (коротка назва: Quality FOOD Trade Program).

Зазначається, що наприкінці червня 2024 року вперше спеціальна органічна навігація з державним логотипом для органічної продукції з'явилися на полицях однієї з найбільших національних мереж супермаркетів, що вказує на успішність впровадження українського законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, розробленого на чолі з Міністерством аграрної політики та продовольства України.

«Поява державного логотипу, який належить Мінагрополітики, на полицях великого ритейлу є важливим кроком для органічного сектору України. Наявність логотипу на продукції та спеціальних надцінників на полицях сприяє підвищенню впізнаваності органічного маркування та зміцненню довіри споживачів до органічних продуктів», — зазначили в організації, уточнивши, що перші позначення з'явились у мережі «Сільпо».