Три з п'яти цукрових заводів Вінниччини станом на 20 вересня розпочали сезон переробки сировини.
Про це говориться у повідомленні Вінницької ОВА у Facebook.
Як зазначається, підприємства вже переробили 170 тис. т цукросировини та виробили 21 тис. т цукру.
Цукрові буряки в області зібрано за площі 4,6 тис. га, що становить понад 7% площ до збирання. Середня урожайність на цю дату фіксується на рівні 394 ц/га.
За всіма категоріями господарств області зернові та зернобобові культури, зокрема кукурудза на зерно, зібрані на 63% площ. Намолочено 2,33 млн т зерна за середньої урожайності 51,0 ц/га.
Кукурудзу на зерно зібрано на 11% площ за середньої урожайності 50,4 ц/га.
Соняшник зібрано на 91% площ за середньої урожайності 24,6 ц/га, сою — на 80% площ за середньої урожайності 23,5 ц/га.
Одночасно триває посів озимих культур під урожай 2025 року. Наразі пшениця посіяна на 18%, ячмінь — на 28%, жито — на 53%, ріпак — на 92% прогнозованих площ.