Аграрії вітають погодження законопроекту про консолідацію земель

12 липня 2017, 09:09 2053

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин розглянув та рекомендував прийняти за основу законопроекту 6049-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні.

Про це говориться в повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

«Це перший крок довгострокової роботи. Враховуючи те, що сьогодні поширене рейдерство, захвати та інші правопорушення, ухвалення цього закону вкрай необхідне, щоб цивілізувати ринок прав оренди земель сільськогосподарського призначення і вивести його в прозорий механізм, котрий відповідатиме міжнародним стандартам», — прокоментував рішення генеральний директор Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Тарас Висоцький.

Він нагадав, що у  90-х роках утворилася «шахматка» з полів унаслідок розпаювання, яка невдовзі була помережена ще й польовими дорогами, невитребуваними паями, відумерлою спадщиною.

«Сьогодні аж через 20 років був зроблений перший крок до того, щоб усі ці форми власності можна було консолідувати в єдині земельні масиви. Це дозволить максимально ефективно займатися аграрним бізнесом, інвестувати кошти в технології та отримувати кращий результат. Тому наразі вкрай важливо, щоб законопроект ухвалили в першому читанні в залі Верховної Ради», — додав Висоцький.