Вчені: зміна клімату знизить урожай зерна на 23%

05 червня 2017, 11:26 3151

Зміна клімату, яка викликає екстремальні погодні умови і температури, призведе до зниження світового виробництва основних культур, включаючи кукурудзу, пшеницю, рис і сою, в 2050-х рр. на 23%.

Про це з посиланням на останні дослідження повідомляє The Daily Climate.

Зокрема, науковий співробітник Центру науково-дослідницьких розробок при Університеті Бонна (Німеччина) Мекбіб Хайле разом з колегами проаналізували ціни і виробництво основних сільськогосподарських культур за період з 1961 до 2013 року. Очікується, що значне зниження, на 9%, світового виробництва основних культур буде помітним до 2030 р. Негативні наслідки зміни клімату, згідно з прогнозами, проявлятимуться в окремих країнах до 2030 р., та буде більш вираженим у всіх країнах до 2050 р.

За словами Хайле, збільшення середніх температур у період вегетації не має великого впливу на основні зернові культури, поки вони не потрапили в певний «переломний момент», що становить близько 89°F (32°C). Крім температури, інші екстремальні погодні умови, такі як посуха і занадто велика кількість опадів, можуть призвести до зниження виробництва зернових культур.

Для вирішення цих проблем Хайле рекомендує запровадити певні покращення в сільському господарстві, наприклад, такі як використання біотехнологічних культур, поліпшення іригації, менш інтенсивне переорювання земель.