Жнива стартували ще у двох областях

12 липня 2022, 11:44 1744

Сільгоспвиробники Рівненської та Закарпатської областей розпочали збиральну кампанію 2022 р.

Як повідомив у Facebook голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль, аграрії області збирають ранні зернові культури. У планах обмолотити 195 тис. га пшениці, ячменю, жита та інших культур. 

«Завершується підготовка складських приміщень для зберігання зерна. Загальна потужність складів у області — 1410 тис. т. Це повністю забезпечує потребу в зберіганні зерна ранніх зернових культур», — пояснив він. 

Загалом посівна площа сільськогосподарських культур у Рівненській області становить 622 тис. га. З них третина під ранніми зерновими. 

У свою чергу заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо у Facebook зазначив, що першими в поля вийшли аграрії низинних районів області для збору озимого ячменю.

За його словами, сільгосптоваровиробники на цьому етапі встигли обмолотити перші 200 га, з яких намолотили 700 т ячменю (за врожайності понад 36 ц/га). Згодом жнива розпочнуться і на полях, де дозрівають овес, пшениця, зернобобові, кукурудза та інші. Цьогоріч у всіх категоріях господарств до збирання підлягає майже 74 тис. га зернових культур.

«Посівна на Закарпатті пройшла успішно, і вчасно розпочалися жнива. Це дозволить нам разом зібрати хороший врожай та забезпечити населення необхідними продуктами», — зазначив Василь Іванчо.