Аграріями Одеської області обмолочено 32% засіяних площ, а це майже 367 тис. га ранніх зернових та зернобобових культур. Намолочено 872 тис. т, середня урожайність по області становить 23,9 ц/га.
Про це повідомили в Департаменті агропромислового розвику Одеської ОВА.
Відзначається, що головна хлібна культура — озима пшениця — в середньому дає 23 ц/га, з площі 151 тис. га сільгоспвиробники зібрали вал у 344 тис. т.
Врожайність озимого ячменю дещо вища — 25,4 ц/га, і зібрано 480 тис. т з площі 190 тис. га.
Триває збір озимого ріпаку та гороху. Ріпак уродив у середньому по 15 ц/га, і на сьогодні в господарствах області намолотили 67 тис. т з площі 43 тис. га. Горох обмолотили на 10 тис. га і намолотили 13 тис. т за врожайності 12,9 ц/га.