Про це розповів голова національної асоціації «Укрцукор» Андрій Дикун, пише «Діло».
По його даним, в минулому сезоні в Україні працювало 36 заводів з добовою потужністю переробки в 134,97 тис. т цукрового буряку на добу. Всього виготовили 1,43 млн т цукру.
«Такий показник дозволяє Україні займати провідне місце в світовій бурякоцукровій галузі: 5-та позиція серед світових виробників цукру з цукрового буряку (4,8% від світового об'єму виробництва) та 3-тя позиція серед країн Східної Європи (13,9%)», — додав Андрій Дикун.
При цьому він відмітив підвищення якості українського цукру за останні три роки. Це дозволяє говорити і про можливості росту експорту.
Для довідки: очікується, що експорт цукру із України в 2016/17 МР складе 500 тис. т.