Ринок органічного овочівництва стабільно зростає. За підсумками 2023 року він складе $8,69 млрд, а наступного — $9,12 млрд, тобто на 4,9% більше.
Про це йдеться у аналітичному звіті Research and Markets.
Експерти пояснюють збільшення такими факторами: підвищення обізнаності споживачів про здоров’я та благополуччя, зростаюча турбота про навколишнє середовище, впровадження органічної сертифікації та підтримка роздрібних торговців у просуванні органічного овочівництва.
Водночас, на думку фахівців, до 2028 року глобальний ринок органічного овочівництва зростатиме у середньому на 5,1% щороку і складе $11,11 млрд.
«Очікуване зростання в прогнозований період можна пояснити впровадженням стійких сільськогосподарських практик і акцентом на стійкості до зміни клімату в органічному овочівництві. Значні тенденції, які очікуються в цьому прогнозованому періоді, охоплюють продовження впровадження інновацій і технологій, розширення електронної комерції та прямих каналів продажів споживачам, посилення уваги до прозорості ланцюга постачань, більш широке розмаїття пропозицій органічних овочів для задоволення мінливих уподобань споживачів і цілі сталого розвитку», — пояснюють аналітики.