На Буковині вже засіяно половину площ ріпаку озимого

16 серпня 2022, 10:20 1784

У Чернівецькій області розпочали посів озимих культур під урожай наступного року. Цьогоріч планують посіяти понад 37 тис. га озимих зернових та понад 11 тис. га ріпаку.

Про це повідомляє управління агропромислового розвитку Чернівецької області у Facebook.

На полях, де зібрали урожай, аграрії готують ґрунт та сіють ріпак озимий — ним вже засіяли майже 5 тис. га, що складає 45% до прогнозу.

Водночас в області завершують збір ранніх зернових та зернобобових культур. Під час жнив аграрії зібрали понад 238 тис. т зерна та понад 57 тис. т овочів. Також намолотили понад 29 тис. т ріпаку та накопали майже 4 тис. т картоплі.

Відмічається, що наразі урожайність сільгоспкультур є досить непоганою порівняно з деякими областями і дещо вищою за середню по Україні. Однак слід зазначити, що через брак опадів у населених пунктах переважно східної частини області спостерігається зменшення урожайності сільгоспкультур.

Загалом в області планують намолотити 590 тис. т пшениці та кукурудзи на зерно та зібрати майже 150 тис. т сої, 50 тис. т соняшнику, 29 тис. т ріпаку, 220 тис. т овочів і накопати до 620 тис. т картоплі та 70 тис. т цукрових буряків.