Аграріям пропонують ефективний препарат для десикації сої

23 вересня 2019, 08:40 1509

Визначити оптимальні терміни збирання врожаю сої непросто, й на те є свої причини — біологічна неоднорідність дозрівання рослин, мінлива осіння погода, забур’яненість дводольними і злаковими видами тощо. Це в комплексі із зараженістю хворобами та пошкодженнями шкідниками може призвести до суттєвих якісних і кількісних втрат майбутнього врожаю.

Щоб їх уникнути, експерти UKRAVIT радять обов’язково вдатися до передзбиральної десикації: вона не лише забезпечить рівномірне дозрівання бобів, але й значно полегшить процес збирання врожаю.

«Щоб забезпечити якісну десикацію сої, ми рекомендуємо застосовувати контактні препарати. Адже на відміну від системних препаратів, які забезпечують процес дефоліації, препарати на основі диквату одночасно знижують вологість зерна, зупиняють розвиток та розповсюдження хвороб і знімають проблему забур’яненості посівів. А це, своєю чергою, гарантує максимальний збір вирощеного врожаю без технологічних втрат і запобігає додатковим витратам на досушування зерна», — радить керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець.

За його словами, значення має й концентрація діючої речовини у препараті, адже це дозволяє значно зменшити норму застосування засобу і, відповідно, заощадити кошти в перерахунку на 1 га. Тому для передзбиральної десикації Олександр Мигловець рекомендує обрати препарат Десикант Макс (дикват дибромід, 300 г/л): концентрація діючої речовини в ньому є однією з найвищих у порівнянні з аналогічними препаратами в Україні. Це, а також висока якість діючої речовини, обумовлює ряд переваг препарату: він забезпечує швидку дію, здатну проявлятися вже за кілька годин після застосування. А унікальна формуляція з обтяжувачем крапель запобігає зносу робочої рідини з поверхні рослин.

Препарат прискорює достигання сої та сприяє швидшому збиранню врожаю, а також припиняє розвиток і розповсюдження ряду хвороб. При цьому він швидко розпадається на нетоксичні сполуки, тож є безпечним для використання в насінницьких, промислових посівах, а також у посівах, призначених для харчових цілей.