Рідкі мінеральні добрива «прописалися» на Херсонщині за $1 млн

14 грудня 2018, 10:00 3514

У місті Каховка Херсонської області відбулася церемонія урочистого відкриття виробничих потужностей з приготування рідких мінеральних добрив ТОВ «ТерраТарса Україна».

За інформацією Херсонської обласної державної адміністрації, символічний старт проекту був у вересні 2018 року, нині — відкриття першої черги виробничих потужностей.

Компанія вже вклала понад $1 млн. Перша черга заводу з виробництва рідких добрив  має потужність 60 тис. літрів в день (3 млн літрів на рік), 100 тис. літрів буферного зберігання. Виробничий процес повністю автоматизований.

Відкриття ІІ черги (виробництво 15 тис. т на рік кристалічних добрив) заплановане на 2019 рік.


Для довідки: ТОВ «ТерраТарса Україна» — компанія зі 100% голландськими інвестиціями (900 тис. євро). Засновник — TerraTarsa B.V. (Нідерланди).

Товариство є лідером в Україні з постачання хімічно чистих добрив і провідним постачальником комплексних високотехнологічних рішень для інтенсивного вирощування сільськогосподарських культур як на український ринок, так і на ринки сусідніх країн. Основне виробництво розташоване в Нідерландах. Експорт добрив здійснюється у 74 країни. У 2015 році було прийнято рішення щодо будівництва нового виробництва у Херсонській області.