У Мрії безпілотник стежитиме за посівами цукрового буряку і картоплі

22 травня 2018, 09:00 3700

В «Агрохолдинг «Мрія» в зв’язку зі збільшенням посівних площ під цукровим буряком виникла потреба в наданні агрономам більше способів і інструментів для контролю стеження за посівами.

Про це журналістам в рамках прес-туру на поля кластеру «Поділля» (Хмельницька обл.) розповів операційний директор компанії «Мрія» Андрій Григоров.

«Ми другий рік поспіль збільшуємо площу під цукровим буряком. Цього року збільшили посівні площі під цією культурою вдвічі порівняно з минулим. Маючи 630 га картоплі і 3200 га цукрового буряку, ми спрямовуємо технологію спостереження за цими культурами за допомогою безпілотника», — розповів Андрій Григоров.

За його словами, заплановано, що в період вегетації рослин безпілотник буде запускатися 5 разів над кожним полем. «Це допоможе на початковій фазі розуміти кількість сходів, під час вегетації — типи та кількість шкідників, і вже перед збиранням можна оцінювати готовність культури до збирання та планову врожайність», — уточнює Андрій Григоров.

Спеціальна програма забезпечення в онлайн-режимі аналізуватиме знімки, зроблені безпілотником, та даватиме рекомендації для агрономів для швидкого прийняття рішення і реагування на проблемні питання по кожному полю.

За словами Андрія Григорова, за день безпілотник облітатиме 300-350 га.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua