В ІМК завершили збирання кукурудзи

16 грудня 2021, 10:26 235

Компанія ІМК зібрала кукурудзу з площі понад 68 тис. га, намолот склав 718 тис. т, середня врожайність — 10,55 т/га, що на 42% вище за середню врожайність кукурудзи в Україні (7,42 т/га).

Як йдеться у повідомленні компанії, цей показник є другим найкращим результатом за всю історію ІМК.

«Цьогорічна збиральна кампанія пізніх зернових культур проходила в досить непростих умовах — вологий вересень змусив розпочати збирання майже на два тижні пізніше запланованого терміну, а деякі проблеми із залізничною логістикою по всій країні призвели до уповільнення відвантажень і завадили елеваторам приймати зерно з поля на повну потужність», — розповів операційний директор ІМК Олександр Вержиховський.

За його словами, рекордний урожай кукурудзи значно перевищив планові показники, що вимагало своєчасної корекції практично всієї виробничої логістики.

«Однак отриманим результатом ми дуже задоволені, адже дотримання інтенсивної технології із застосуванням найсучасніших виробничих практик, постійне бажання експериментувати та вдосконалювати технологічну карту вкотре дали свої плоди та довели правильність обраного підходу», — резюмував Вержиховський.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрями діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 120 тис. га землі, що розташовані у Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована у 2007 році. У 2020 році IМК отримала чистий прибуток у розмірі $31,7 млн та EBITDA $71,8 млн. ІМК є однією з 10 найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.