Урожайність ячменю в Агротрейді вища за план

14 липня 2022, 13:41 1892

Збір урожаю в ГК «Агротрейд» стартував на Харківщині з озимого ячменю. Його врожайність складає 6,59 т/га за запланованих 5 тоннах.

Як говориться у повідомленні компанії, старт жнив озимого ріпаку в Харківській та Чернігівській областях затягнувся через дощі, проте в компанії сподіваються, що погода дозволить техніці виїхати в поле наприкінці цього тижня. 

«Загалом по всіх озимих культурах ми очікуємо гарний врожай. Навіть попри війну нам вдалося вчасно внести добрива, засоби захисту та виконати якісний догляд», — запевнив директор агропромислового департаменту «Агротрейд» Олександр Овсяник. 

Також наприкінці тижня компанія планує розпочати збір озимої пшениці на Сумщині. Запланована врожайність цієї культури — понад 5 т/га.

Загалом озимими культурами група засіяла близько 26 тис. га. Їхні жнива планується завершити до 20 серпня.


Для довідки: група «Агротрейд» — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак. Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одночасного зберігання 570 тис. т і посідає восьме місце серед найбільших власників елеваторів в Україні.