У HarvEast озимий горох додає 10 ц/га до пшениці

13 серпня 2020, 14:59 1962

Прибавка урожайності пшениці на полях HarvEast у зоні степу протягом трьох років складає 10 ц/га завдяки попереднику — озимому гороху.

Про це повідомив журналу The Ukrainian Farmerдиректор з рослинництва компанії HarvEast Євген Казєєв, пише AgroTimes.

«Це не лише солідна сума у поточному році, але й позитивна рентабельність усієї сівозміни у разі «просідання» попередника», — наголосив він.

Для компанії озимий горох — це ранні гроші, напівпар і добре «заряджений» азотом ґрунт.

По такому попереднику пшениця добре родить навіть без підживлення, та й економіка культури більш приваблива у порівнянні із сівбою після соняшнику. Адже, якщо після соняшнику у посіви пшениці потрібно вносити на гектар 100 кг азоту в діючій речовині, то після озимого гороху достатньо 50 кг.

За словами експерта, після озимого гороху у ґрунті для наступної культури залишається на гектар близько 60 кг в діючій речовині азоту, що рівнозначно близько 180 кг аміачної селітри.


Для довідки: HarvEast — сільськогосподарський холдинг. Основні напрямки діяльності: рослинництво (вирощування пшениці, соняшнику, ячменю, багаторічних трав, кукурудзи) і молочне тваринництво. Холдинг HarvEast створений 10 березня 2011 року на базі сільськогосподарських активів ПАТ ММК ім. Ілліча. Акціонерами HarvEast Holding є група СКМ і група «Смарт-Холдинг».