ТАС Агро розпочала переробку соняшнику на заводі ViOil

15 грудня 2022, 12:02 2799

Компанія «ТАС Агро» цьогоріч поглибила співпрацю з ViOil та підписала довгостроковий договір на переробку соняшнику.

Про це говориться у повідомленні компанії.

«Незважаючи на війну, нам доводиться пристосовуватися до нових реалій. Ми маємо багаторічний успішний досвід вирощування зернових та олійних культур. Настав час розпочати новий амбітний етап — зайнятися переробкою власної сировини. Це вигідно для компанії, оскільки ми отримуємо продукт із доданою вартістю, який можна буде успішно реалізовувати на зовнішні ринки», — розповів генеральний директор «ТАС Агро» Валерій Новіцький.

В компанії зазначили, що на початку війни було прийнято стратегічне рішення зі зміни планів посів на користь олійної групи, оскільки врожайність нижча, і є можливість розмістити урожай на власних елеваторних потужностях. Посіви соняшнику та сої були збільшені на 30%.

Компанія «ТАС Агро» планує переробити більше 70% власного врожаю олійних культур (ріпаку, сої, соняшнику).

«В умовах суттєвого збільшення логістичних затрат та низьких цін на внутрішньому ринку переробка — це вже спосіб існування, а не інновація. На сьогодні це можливість підвищення рентабельності виробництва та доходу від реалізації. Середня додаткова маржинальність, залежно від культури та ринкової кон’юнктури, складає 60-70 доларів на тонну. Ми вже відвантажили перші сотні тонн олії та шроту на експорт і задоволені результатом», — пояснив комерційний директор «ТАС Агро» Антон Жемердєєв.
 
Зазначається, що нещодавно були вироблені перші 30 тис. л рафінованої соняшникової олі із сировини «ТАС Агро» та доставлені для подальшої видачі пайовикам компанії.


Для довідки: «ТАС Агро»  провідна аграрна компанія України, що динамічно розвивається. На сьогодні обробляє понад 80 тис. га земель у Чернігівській, Сумській, Київській, Вінницькій, Кіровоградській, Херсонській та Миколаївській областях. Компанія працює в різних сферах сільського господарства (рослинництво, тваринництво, зберігання зернових).