росія залишиться без інвестицій Danone та продукції Evian і Alpro

20 квітня 2022, 13:31 1041

Компанія Danone засудила війну, що триває в Україні.

Про це йдеться у звіті компанії. 

Як зазначається, Danone вирішила припинити імпорт в росію продукції Evian і Alpro.

Крім того, припиняються всі нові інвестиції, включаючи рекламу, активацію бренду та споживчі акції.

Також зазначається, що Danone не виводитиме з росії прибуток та дивіденди, а отримані кошти передаватиме на гуманітарну допомогу.

Згідно зі звітом компанії, чистий обсяг продажів компанії Danone за підсумками січня-березня 2022 р. склав €6,2 млн, що на 7,1% більше за аналогічний період минулого року. Так, у Європі продажі зросли на 5,7%, у Північній Америці — на 5,5%, у Китаї та Північній Азії — на 15,3%. 


Для довідки: група компаній Danonе (Франція) — одна з провідних компаній світу з виробництва молочних продуктів. У даний час Danone має три основні напрями діяльності: свіжі молочні продукти та дитяче харчування, печиво та мінеральна вода, лідируючи у виробництві солодкого печива та свіжих молочних продуктів. Група компаній представлена на п'яти континентах у 150 країнах. Загалом кількість працівників перевищує 86 тис. осіб. У даний час Danone реалізує в Україні широкий спектр продуктів: «Актімель», «Активія», «Растішка», «Даніссімо», «Живинка», «Веселий пастушок», «БіоБаланс», «Тема», «Простоквашино», «Галактон », «Смішарики», «Кремез».