Озимі Агроліги переважно у доброму стані

16 лютого 2022, 16:50 476

Загальний стан посівів озимих зернових культур у компанії «Агроліга» характеризується переважно як добрий та задовільний.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

«Загалом погодні умови протягом більшої частини зимового періоду були досить сприятливими для перезимівлі озимих зернових культур, про що свідчать поточний стан посівів та гідротермічні показники. Однак складними можуть виявитися завершальні етапи зимового спокою рослин, оскільки чергування низьких температур із тривалими відлигами призводить до їх виснаження, критичного зниження вмісту вуглеводів у вузлах кущіння і, як наслідок, втрати морозостійкості», — зазначають у компанії.

В компанії нагадують, що весняне повернення холодів часто є причиною пошкодження та загибелі посівів навіть за порівняно невеликих морозів.

«У найближчій перспективі, враховуючи можливий прихід ранньої весни, серед першочергових завдань для нас є проведення підживлення недостатньо розвинених посівів та обстеження полів озимих культур з метою визначення подальшої стратегії боротьби з бур'янами, хворобами та шкідниками», — підсумували в компанії.


Для довідки: Група компаній «Агроліга» (Agroliga Group) об'єднує ряд компаній середнього бізнесу, що динамічно розвиваються та працюють в секторі сільського господарства України. Група компаній обробляє 7,5 тис. га землі на сході України. Основна продукція — соняшник, соняшникова олія, зерно пшениці та ячменя, кукурудза, рапс, гречиха та молоко.