Мрія планує запустити реструктуризацію в березні

31 січня 2017, 09:40 2299

«Мрія Агрохолдинг» розраховує запустити реструктуризацію вже в березні.

Про це в інтерв'ю «Бізнес» розповів генеральний директор компанії Саймон Чернявський.

«Ми все ще продовжуємо переговори з IFC, одним із наших забезпечених кредиторів. Але оскільки вони — забезпечені кредитори, це не впливає на механізм, який обговорений з усіма іншими кредиторами. Так, переговори з IFC затяглися, але я впевнений, що ми зможемо знайти спільну мову. Якщо в лютому буде досягнуто домовленість з IFC, то в березні ми запустимо загальний процес реструктуризації», — каже він.

Саймон Чернявський також уточнив, що якщо процес конвертації боргу почнеться в березні, то він завершиться приблизно до вересня.

Очікується, що майбутня структура власності розподілиться так: 50% — незабезпеченим кредиторам, 7,5% — кредиторам (провайдерам) обігового капіталу на 2015 р., 35% — кредиторам обігового капіталу на 2016 р., 7,5% — топ-менеджменту компанії в якості мотиваційного пакета.

«Ця структура затверджена кредиторами», — уточнив гендиректор «Мрії».


Для довідки: «Мрія Агрохолдинг» контролює 180 тис. га землі у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській і Рівненській областях. Потужність елеваторів і зерносховищ — 600 тис. т.