Мрія розпочинає реструктуризацію незабезпеченої частини боргу

04 травня 2018, 09:59 3691

Агрохолдинг «Мрія» найближчими днями має намір розпочати процедуру реструктуризації незабезпеченої частини боргу.

Очікується, що процедура займе близько 2 місяців, говориться у повідомленні компанії.

Як зазначається процедура буде включати, серед іншого, голосування кредиторів для узгодження реструктуризації на рівні Mriya Agro Holding PlC (Кіпр) і наступну пропозицію про обмін незабезпечених вимог на сертифікати на отримання стягнутих сум, акції та облігації, випущені для реструктуризації, як і було оголошено 23 квітня 2018 року.

«Всі необхідні документи стосовно голосування та пропозиції щодо обміну будуть публічно доступні у встановленому порядку. Кредиторам буде надано як мінімум 3-тижневий термін для прийняття рішень», — говориться у повідомленні.

Також уточнюється, що паралельно «Мрія» продовжує переговори зі сторонами, зацікавленими у придбанні компанії після завершення реструктуризації її боргу. Заявка на придбання групи може бути отримана або не отримана до кінця травня. «Мрія» проінформує своїх кредиторів про хід переговорів у встановленому порядку.


Для довідки: «Мрія Агрохолдинг» обробляє 165 тис. га землі у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській і Рівненській областях. Потужність елеваторів і зерносховищ - 380 тис. т.

У серпні 2014 р. «Мрія» повідомила про прострочену виплату близько $9 млн процентного доходу і близько $ 120 млн в рахунок погашення боргу за її зобов'язаннями. Сукупна заборгованість агрохолдингу перед усіма фінансовими кредиторами з урахуванням гарантій, наданих пов'язаним із засновниками компаніям, на момент оголошення дефолту становила близько $1,3 млрд.