МХП створить СП у Саудівській Аравії

17 лютого 2023, 09:26 2165

Агрохолдинг МХП планує створити спільне підприємство з Desert Hills for Veterinary Services Company, дочірньою компанією Tanmiah Food Company, лідером ринку Королівства Саудівська Аравія з виробництва м’яса птиці та інших м’ясних продуктів.

Як говориться у повідомленні МХП на Варшавській фондовій біржі, відповідний меморандум про взаєморозуміння сторони підписали 16 лютого.

«Основною метою спільного підприємства буде розробка та експлуатація птахівничих потужностей, а також створення нового інкубаторію в Саудівській Аравії для виведення 108 млн інкубаційних яєць на рік. Компанія також інвестуватиме в комбікормові заводи з метою виробництва 137 тис. т кормів на рік», — говориться у повідомленні. 

Ініціативи в основному фінансуватимуться Фондом розвитку сільського господарства Саудівської Аравії. МХП надаватиме широкий спектр галузевих знань у всьому ланцюжку створення вартості.


Для довідки: агрохолдинг МХП є провідним виробником курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м'яса птиці (зокрема, через партнерські брендовані точки). Агрохолдинг також посідає провідну позицію у рослинництві.