МХП отримає $100 млн від ЄБРР на виробництво соняшникової олії

14 лютого 2023, 10:31 2064

Європейський банк реконструкції та розвитку надасть ТОВ «МХП Фуд Трейдинг», дочірній компанії агрохолдингу МХП, кредит у розмірі $100 млн.

Як говориться у повідомленні на сайті ЄБРР, позику буде використано для накопичення запасів насіння соняшнику та виробництва соняшникової олії в умовах російської військової агресії.

Зазначається, що вартість проєкту складає $100 млн, з яких $90 млн профінансує ЄББР, а $10 млн нададуть сторонні кредитори.

За даними банку, проєкт передбачає фінансування сезонних потреб МХП в оборотному капіталі для виробництва соняшникової олії. Основною метою проєкту є забезпечення достатнього фінансування для процесів закупівлі та накопичення насіння соняшнику та виробництва з нього олії для подальшого експорту з України.


Для довідки: агрохолдинг МХП є провідним виробником курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м'яса птиці (зокрема, через партнерські брендовані точки). Агрохолдинг також посідає провідну позицію у рослинництві.