KSG Agro розпочав посівну кампанію

09 квітня 2020, 13:43 1862

Господарства, що входять до складу агрохолдингу KSG Agro, 8 квітня розпочали проведення весняної посівної кампанії-2020.

Про це повідомила прес-служба агрохолдингу.

«Старт посівної став можливим, завдяки тому, що цілодобовий температурний режим грунту склав 7,5 градусів. Таким чином, на даний час накопичилося достатньо вологи для здійснення посівів. Продуктивна волога знаходиться на глибині 5-7 см. При цьому господарства холдингу ведуть посів на глибині в 6 см», — зазначили в компанії. 

За словами голови ради директорів агрохолдингу KSG Agro Сергія Касьянова, посівна кампанія в господарствах холдингу проходить в штатному режимі, відповідно до запланованого графіка.Все агропідприємства в достатній кількості забезпечені добривами, засобами захисту рослин та посівним матеріалом.

При цьому вони дотримуються всіх необхідних заходів для профілактики й запобігання поширенню коронавірусної інфекції, запевнив він. Це, в першу чергу, щоденний вимір температури співробітників та забезпечення їх засобами індивідуального захисту (маски, рукавички, дезінфектанти). Поблизу всіх робочих місць знаходяться засоби дезінфекції. Всі співробітники забезпечені друкованою продукцією зі зрозумілими та чіткими інструкціями щодо профілактики коронавірусу.

«У нас все нормально, жодних проблем немає. Добрива, засоби захисту рослин, насіння надходять до господарств. Люди, як і раніше, працюють в полі — борються з коронавірусом трактором», — коментує Сергій Касьянов.

У планах весняної посівної кампанії здійснити посів соняшнику на площі в 7,2 тис. га, кукурудзи — 2,2 тис. га та сорго — 548 га.