ІМК інвестувала у власний парк вагонів-зерновозів

08 серпня 2024, 11:14 846

Зерно з елеваторів ІМК на початку серпня вперше було відправлене в порти у власних вагонах-зерновозах.

Як говориться у повідомленні компанії, всього було придбано 140 вагонів виробництва «Крюківського вагонобудівного заводу», також ще 10 вагонів-зерновозів виробництва ДМЗ «Карпати» було отримано від Проєкту USAID «Економічна підтримка України», спрямованого на підтримку логістики експорту та модернізації пунктів перетину кордону України для ефективного експорту агропродукції.

«Поява власного вагонного парку в нашій компанії — знакова подія. Адже ІМК — експортно орієнтована компанія: дві з трьох вирощуваних нами культур (озима пшениця і кукурудза) фактично повністю реалізуються на зовнішні ринки, і найоптимальнішим каналом експортного збуту залишається залізничний транспорт до морських портів із подальшим транспортуванням морем до кінцевого споживача. Відповідно, щомісячно нам потрібно перевезти до портів залізницею в середньому 60-70 тис. т зерна.

Наявність власного вагонного парку дасть змогу суттєво зекономити на вартості залізничної логістики. До того ж компанія не планує обмежуватись уже отриманими вагонами — до кінця поточного року ми плануємо поповнити власний вагонний парк ще 150 вагонами-зерновозами. Завдяки цьому, за нашими розрахунками, з наступного року до 80% вирощеного компанією зерна ми експортуватимемо із залученням власного вагонного парку», — підсумував генеральний директор ІМК Олександр Вержиховський.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрями діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 120 тис. га землі, розташованих у Полтавській, Чернігівській та Сумській областях. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.