IFC виділить НІБУЛОНу до $90 млн кредиту

02 травня 2017, 12:10 2725

IFC прийняла рішення про виділення кредиту компанії «НІБУЛОН». Реалізація програми, на яку заплановане фінансування, дозволить компанії збільшить обсяг торгівлі приблизно на 40 % за 5 років.

Про це повідомляється на сайті агрохолдингу.

Згідно з повідомлення, об'єм фінансування складе до $90 млн, включаючи кредити А та Б.

Очікується, що проект:

  • Підвищить харчову безпеку шляхом збільшення обсягів експорту компанією (зернових та олійних культур) з 4,5 млн т у 2016 р. до 7 млн т до 2021 р. і підвищення доступності продукції на 40 %.
  • Зміцнить інфраструктуру України: «НІБУЛОН» продовжить підтримувати розвиток сектору зернових і олійних культур України шляхом створення доступу до зберігання та зменшення втрат врожаю. Постійні інвестиції компанії в річковий транспорт України сприяють відновленню торговельного судноплавства країни і забезпечують економічно ефективні та екологічно безпечні альтернативи залізничному та автомобільному транспорту.
  • Спростить доступ до ринку: завдяки своїй мережі терміналів «НІБУЛОН» щорічно купує зерно у понад 4700 фермерів. У результаті ці фермери отримують вигоду від надійного каналу збуту і доступу до потужностей компанії зі зберігання, обробки та транспортування зернових і олійних культур.

Для довідки: основні активи компанії «НІБУЛОН» розташовані в Україні. Компанія обробляє 82 тис. га землі, володіє та управляє другою за розміром мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів та сучасним морським терміналом, розташованим у м. Миколаєві, в Чорноморському регіоні. «НІБУЛОН» експортує переважно кукурудзу, пшеницю та ячмінь у більш ніш 20 країн світу. Щорічний обсяг експорту «НІБУЛОНу» сягає 4,5 млн т.