HarvEast збільшив зрошувані площі на Київщині до пів тисячі гектарів

22 травня 2023, 17:23 1341

Джерело фото: HarvEast

HarvEast у травні 2023 року збільшив зрошувані площі на Київщині на 165 га, довівши їх у регіоні до 520 га.

Як говориться у повідомленні компанії, на новій ділянці встановлені три дощувальні системи Western. Вартість проєкту склала $365 тис. 

Масштабування зрошення відбулося в межах реалізації багаторічної стратегії HarvEast щодо розвитку насіннєвого напряму. Цього року переважна більшість зрошуваних земель у Київській області відведена під вирощування насіннєвої кукурудзи — 82%. Ділянки гібридизації соняшнику займають близько 15% поливних площ, 3% засіяні соєю. 

«Попри повномасштабну війну в Україні, тимчасову окупацію активу HarvEast у Донецькій області, втрату доступу до насіннєвого заводу під Маріуполем та більше ніж 1,5 тис. га зрошення на Донеччині, ми продовжуємо інвестувати у високомаржинальні агронапрями. Впевнений, що тільки такий підхід може стати запорукою виживання українського аграрія в поточних обставинах. 

В пріоритеті у нас, як і раніше, розвиток партнерства із насіннєвими компаніями для вирощування високоякісного насіння на полях під поливом», — зазначив генеральний директор HarvEast Дмитро Скорняков.