Grain Alliance модернізує ферму, щоб отримувати молоко екстра класу

29 травня 2019, 15:31 2671

Grain Alliance («Баришівська зернова компанія») проводить модернізацію молочнотоварної ферми у селі Чутівка на Полтавщині, де утримуються 670 голів ВРХ.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

«Основне завдання на фермі — отримати молоко екстра класу. Для цього триває реконструкція тваринницького приміщення, придбаний сучасний молокопровід, який встановлять найближчим часом. У господарстві впроваджено подвійну фільтрацію молока», — розповідає керуюча ферм Наталія Кукоба.

Для створення комфортних умов утримання ВРХ у минулому році на фермі реконструювали тваринницьке приміщення, де перебувають найменші телята від народження і до 4-ох місяців. Тут відремонтували підлогу і дах, встановили металопластикові вікна, побілили стіни, відновили водозабезпечення та зробили механізоване гноєвідведення.

«У новому приміщенні маємо вже 110 телят. Це цьогорічне поповнення. Приміщення поділене на два відділення. У першому — молочні телята. Тут вони знаходитимуться до 2-ох місяців в індивідуальних клітках. Потім їх переводять в іншу частину приміщення, в друге відділення, де перебувають в загорожах по 5 голів до досягнення 4-5-ох місяців. Щомісяця теляток зважуємо. Зараз середньодобовий приріст маси молочних теляток становить 700-800 грам», — повідомляє Наталія Кукоба.

Також уточнюється, що на фермі переважають українські чорно-рябі молочні корови, але впевнено впроваджують голштинізацію. Середній денний рівень надоїв у господарстві становить 21 кг молока з корови.