Гібриди кукурудзи KWS показали рекорд врожайності

05 жовтня 2018, 15:28 1873

Сучасний комплекс з кондиціювання насіння ТОВ «КВС-УКРАЇНА» в м. Кам'янець-Подільський вже прийняв на доробку насіння з понад 90% посівних площ під виробництвом, зосереджених в Хмельницькій, Тернопільській та Вінницькій областях.

Про це говориться у повідомленні компанії.

«За останніми даними, в цьому сезоні ми маємо рекордні показники врожайності гібридів кукурудзи селекції KWS на даних ділянках, чому сприяли, перш за все, якісна робота команди польового виробництва та погодні умови під час цвітіння і наливу зерна. Тому отримане насіння буде найвищої якості і відповідатиме всім стандартам KWS», — говориться у повідомленні.

Як зазначають в «КВС-УКРАЇНА», компанією  було розроблено власні стандарти якості насіння, які на порядок вищі за українські, зокрема: фізична чистота — 99,5%; схожість — 94%; ColdTest — 88%; вологість — 12,5%; маса тисячі зерен — 220-360 г; генетична чистота сторонніх — не більше 0,75%; самозапилених — не більше 2,0%.

«Наразі насіння, яке вже пройшло перший цикл виробництва (прийом сировини, відбір зразків на лабораторний аналіз, очищення від листостеблової маси, відбір нетипових та уражених хворобами качанів, сушка, обмолот з попередньою очисткою), поміщене в октабіни на тимчасове зберігання на складі сировини, і вже скоро відбуватимуться наступні етапи доробки (калібрування, очищення від битого насіння, протруювання, пакування і палетизацію) перед тим, як потрапити на склад готової продукції», — додали в компанії.


Для довідки: KWS — одна з найбільших селекційних компаній в світі, яка веде свою діяльність вже 160 років. Компанія має представництва в більш ніж 70 країнах. У KWS працює майже 5000 співробітників, 40% з яких займаються науковими дослідженнями.

В Україні насінництво, маркетинг і агросервіс здійснює ТОВ «КВС-УКРАЇНА», 100% дочірнє підприємство KWS SAAT AG зі штаб-квартирою в Німеччині.