Епіцентр Агро сплатив 0,7 млрд грн податків

08 квітня 2024, 18:00 853

Компанія «Епіцентр Агро» до бюджетів різних рівнів торік перерахувала 0,7 млрд грн, що на 19% більше, ніж 2022 року.

Про це говориться у повідомленні компанії.

«Завдяки систематичній прозорій сплаті податків компанією понад 600 млн грн надходжень отримали місцеві бюджети територіальних громад у Хмельницькій, Вінницькій, Тернопільській, Житомирській, Черкаській та Київській областях у 2023 році. До державного бюджету надійшло понад 100 млн грн», — розповіла головний бухгалтер фінансово-економічного відділу департаменту з аграрних питань «Епіцентр Агро» Галина Щекочихіна, зазначивши, що сума податків за останні три роки сягнула 1,79 млрд грн. 

За її словами, «Епіцентр Агро» минулого року підвищив рівень оплати праці на 20%. Агрохолдинг забезпечує постійне офіційне працевлаштування 4394 осіб. 

Уточнюється, що 2023 року компанія «Епіцентр Агро» сплатила до державного бюджету України 31 млн грн військового збору.

Згідно з рейтингом, який нещодавно оприлюднив Forbes Ukraine, «Епіцентр Агро» посіла восьме місце серед агрокомпаній, що сплатили найбільше податків торік. 


Для довідки: «Епіцентр Агро» входить до топ-7 найбільших агрохолдингів в Україні та обробляє 160 тис. га на Вінниччині, Хмельниччині, Тернопільщині, Черкащині, Житомирщині та Київщині. До його складу входять тваринницькі комплекси, насіннєві заводи та елеватори загальною потужністю 1,5 млн тонн.