BASF вклав €21 млн в нову лінію з виробництва фунгіцидів

28 листопада 2016, 12:07 2155

Компанія BASF відкрила нову, вже п’яту лінію з виробництва фунгіцидів на заводі агрохімікатів у м. Таррагона, Іспанія. Загальний обсяг інвестицій у розширення потужностей склав €21 млн, що дозволить збільшити обсяги виробництва на 25%.

Про це AgroPortal.ua повідомила прес-служба компанії.

Відмічається, що нова лінія випускатиме фунгіциди для захисту зернових культур, фруктів та овочів. Препарати, створені на основі сучасних високоефективних діючих речовин, гарантуватимуть аграріям максимальну надійність у боротьбі з хворобами рослин, вирощуванні високоврожайних культур і таким чином сприятимуть подальшому сталому розвитку сільського господарства. Загалом на щойно відкритій виробничій ділянці виготовлятимуться понад 60 різних формуляцій, більшість з яких після пакування і маркування призначена на експорт на різні ринки по всьому світу.

На сьогодні, як розповідають в компанії, до України з заводу в Таррагоні здійснюється постачання низки високоякісних препаратів BASF для захисту рослин, зокрема фунгіцидів для захисту зернових і спеціальних культур, таких як Абакус®, Альтерно®, Адексар® СЕ Плюс, Капало®, Орвего®, Піктор® та ін. В залежності від попиту на ринку України, запуск лінії розширить можливості постачання у майбутньому.

«Ми дуже раді розширенню потужностей на заводі в Таррагоні. Це важливий крок у втіленні стратегії зростання бізнесу BASF. На цьому майданчику ми виготовляємо низку фунгіцидів, і відтепер маємо нові можливості для запуску продуктів, які тільки надходитимуть у виробництво. Нинішні інвестиції означають, що ми й надалі будемо допомагати аграріям отримувати здорові сходи та урожай в достатній кількості», — наголосив віце-президент з регіональних операцій та управління поставками Департаменту захисту рослин Андреас Хубер.

За останнє десятиліття це найбільша інвестиція на заводі в Таррагоні. Відтепер це третій у світі завод BASF з виробництва формуляцій, після Бразилії і Північної Америки, і найбільший у Європі.

«Розширення виробництва створює фундамент для задоволення попиту на фунгіциди навіть за стрімкого зростання ринку», — додала віце-президент і керівник заводу в м. Таррагона, голова з виробництва регіону Іберія (Іспанія та Португалія) Енн Берг.

Після відкриття виробничої ділянки на заводі з’явиться 30 нових робочих місць, уточнили в BASF.


Для довідки: концерн BASF створює хімію вже протягом 150 років. Близько 112 тис. співробітників компанії роблять свій внесок в успіх клієнтів концерну практично в кожному секторі і практично в кожній країні світу. Продуктовий портфель складається з 5 сегментів: хімікати, спеціальні продукти, функціональні матеріали і рішення, рішення для сільського господарства, а також нафта і газ. У 2015 році обсяг продажів концерну склав близько €70 млрд. Акції BASF торгуються на фондових біржах Франкфурта (BAS), Лондона (BFA) і Цюріха (AN).

Підрозділ засобів захисту рослин (Crop Protection) у складі BASF, обсяг продажів якого склав понад €5,8 млрд в 2015 році, є постачальником інноваційних рішень для аграрної галузі, газонів та декоративних рослин, боротьби зі шкідниками сільського господарства і для охорони здоров'я.