Американський фонд дасть $30 млн на кредитування українських аграріїв

21 лютого 2018, 14:33 4493

Група компаній «Імперія-Агро» попередньо домовилася з інвестиційним фондом Orbis Asset Management («Орбіс Ессет Менеджмент», США) про залучення інвестиції у розмірі понад $30 млн.

Як говориться у повідомленні компанії, кошти будуть направлені на розширення пакету кредитування сільськогосподарських підприємств, клієнтів «Імперія-Агро» в Україні. Досягнуті домовленості наберуть чинності після отримання усіх необхідних корпоративних та державних погоджень та підписання остаточних трансакційних договорів.

«Ми чекаємо з нетерпінням на початок співпраці з «Орбіс Ессет Менеджмент». В сучасних  умовах українського ринку наявність фінансування для фермерів є вирішальною, особливо на фоні низької доступності та подорожчання вартості банківського кредитування, а також в умовах дефіциту коштів у сільгоспвиробників внаслідок низьких врожаїв попереднього року» -  прокоментував засновник та генеральний директор компанії  «Імперія-Агро» Юрій Оцабрик.

За його словами, «Імперія-Агро» у наступні роки разом з «Орбіс Ессет Менеджмент»  має наміри створити національного лідера у сфері кредитування та фінансових сервісів для малого та середнього фермера в Україні.

 «Ми вважаємо, що Україна сьогодні є найпривабливішим ринком для інвестицій у секторі сільського господарства та спробуємо капіталізувати унікальну експертизу та досвід «Імперії-Агро» як платформу з фокусом на потреби невеликих фермерських господарств в Україні,» -  відзначив виконавчий директор «Орбіс Ессет Менеджмент» Вінсент Ордонно (Vincent Ordonneau)


Для довідки: «Імперія-Агро» працює на українському ринку з 2007 року, та є офіційним представником всіх світових виробників засобів захисту рослин, насіння та добрив, забезпечує повний цикл послуг, товарів та технологій для сільськогосподарського виробництва малих та середніх фермерів України.

«Орбіс Ессет Менеджмент» пропонує рішення у сфері управління активами, активно займається короткостроковим кредитуванням у сфері нерухомості, правами на нерухоме майно, лізингом авіаційних двигунів, квотами на вуглецеві викиди, венчурним капіталом, корпоративним фінансуванням та криптовалютами. «Орбіс» має штаб-квартиру в Сан-Франциско та офіси в Нью-Йорку, Парижі та Гонконгу.