ALFA Smart Agro проводить безкоштовну експертизу фітопатології насіння

30 липня 2020, 14:55 2286

ALFA Smart Agro пропонує своїм клієнтам безкоштовну фітопатологічну експертизу насіння, щоб допомогти правильно вибрати фунгіцидний протруйник і норму його витрати.

Сьогодні можна перевірити насіння озимих зернових колосових культур (пшениця, ячмінь, жито). Аналіз проводять у сертифікованій лабораторії компанії згідно вимог ДСТУ 4138-2002 «Насіння сільськогосподарських культур. Методи визначення якості», йдеться у повідомленні компанії. 

В сезоні 2019 року в лабораторії ALFA Smart Agro було досліджено 730 зразків насіння, в основному зернових колосових культур. Найчастіше діагностували ураження альтернаріозом (65%), рідше — фузаріозом (15%). В окремих випадках на насінні виявляли також збудників гельмінтоспоріозу, сажки та інші види бактеріозів. На основі отриманих даних фахівці компанії надали агровиробникам рекомендації щодо вибору оптимального протруйника.

Сьогодні в портфелі продуктів ALFA Smart Agro є три препарати для захисту насіння від хвороб. Вибір між ними залежить від потрібного спектру дії та технології вирощування культур.

Авіценна (тебуконазол, 50 г/л + прохлораз, 250 г/л + крезоксим-метил, 50 г/л) — захищає від широкого спектра насіннєвих, ґрунтових та аерогенних інфекцій, в тому числі снігової плісняви, церкоспорельозу, видів плямистостей, сажки та кореневих гнилей. Завдяки рістстимулювальній дії Авіценна ідеально підходить для посушливих регіонів та у випадку пізніх строків посіву. Найчастіше препарат застосовується в інтенсивній та базовій технологіях вирощування культур.

Кантаріс (тіаметоксам, 250 г/л + прохлораз, 150 г/л + флутріафол, 50 г/л) — інноваційний продукт ALFA Smart Agrо. Це інсекто-фунгіцидний протруйник, що захищає насіння та сходи зернових колосових культур від комплексу хвороб і шкідників. Кантаріс рекомендовано для насіннєвих посівів та високотехнологічного виробництва.

Венцедор (тебуконазол, 25 г/л + тирам 400 г/л) — забезпечує контроль сажкових хвороб, кореневих гнилей, бактеріозів та пліснявіння насіння, контролює септоріоз та гельмінтоспоріози на сходах. Це надійний продукт для технологій вирощування з мінімальними інвестиціями та для посівів навіть після гірших попередників.

Окрім фітопатологічної експертизи, аналіз насіння в лабораторії ALFA Smart Agro передбачає також визначення схожості насіннєвого матеріалу та маси 1000 насінин. Ці показники дозволяють оцінити якість посівного матеріалу.

«Термін проведення аналізу — 8-10 днів з моменту отримання зразка. Оптимально проводити аналіз не раніше, ніж за один місяць до орієнтовної дати посіву», — уточнюють в компанії.


Для довідки: щоб скористатися сервісом та замовити експертизу насіння, слід звернутися до регіонального представника компанії ALFA Smart Agro у вашому регіоні. Телефон контакт-центру ALFA Smart Agro: 0 800 505 542.