Агротрейд завершить посівну не раніше кінця травня

20 квітня 2022, 12:00 859

Група «Агротрейд» розпочала весняно-польові роботи у тих регіонах, де це можливо.

Про це йдеться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

Як зазначається, найближчим часом спеціалісти компанії планують завершити внесення добрив під озиму групу культур та розпочати посів соняшнику та кукурудзи. Практично в усіх кластерах сівба затрималась через дощі. 

«По всіх кластерах є також проблема з постачанням азотних добрив. Ми їх придбали заздалегідь, але компанії ввели квоти на відвантаження, тому ми не отримуємо добрива в достатній кількості. Вирішили звернутися до альтернативних постачальників та використовувати гранульовані добрива, для внесення яких потрібна інша техніка», — пояснює директор агропромислового департаменту групи «Агротрейд» Олександр Овсяник. 

Загалом компанія засіяла озимою пшеницею 18,7 тис. га, а озимим ріпаком — майже 7 тис. га. У планах посіяти 16,7 тис. га кукурудзи та 10,4 тис. га соняшнику. Також у структурі посіву присутні соя, гірчиця, ячмінь. 

«Через складнощі цьогорічного агросезону та погодні умови посівну планують завершити не раніше 25 травня», — прогнозують у компанії.


Для довідки: група «Агротрейд» — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Заснований в 1998 році. Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак. Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одночасного зберігання 570 тис. т і посідає 8-ме місце серед найбільших власників елеваторів в Україні.