Агротрейд вводить у сівозміну три нові культури

27 січня 2022, 15:57 796

Фізична вага врожаю, зібраного Групою «Агротрейд» за 2021 рік, склала 348,9 тис. тонн.

Про це йдеться у повідомленні компанії. 

З указаного обсягу спеціалісти «Агротрейду» зібрали: 

  • 156,7 тис. т кукурудзи;
  • 110,8 тис. т пшениці;
  • 50 тис. т соняшнику;
  • 13,1 тис. т ріпаку;
  • понад 10 тис. т сої;
  • 5,6 тис. т ячменю;
  • 1,4 тис. т сорго.

«Ми задоволені врожаєм зернових та олійних у 2021 році. Цьому сприяли як достатня кількість опадів взимку та навесні, так і відпрацьовані нашими спеціалістами сучасні технології вирощування. Поступово ми вводимо в сівообіг нові культури, як-то сорго, жито та органічна озима спельта. Проте загалом посівна структура залишається без суттєвих змін. З огляду на кількість опадів цієї зими, маємо надію на гарний врожай і цього року», — зазначає директор агропромислового департаменту Групи «Агротрейд» Олександр Овсяник.

Також у компанії нагадали, що закінчили рік із найкращими показниками врожайності кукурудзи, яка в Чернігівській області сягнула 13 т/га.


Для довідки: Група «Агротрейд» — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Заснований в 1998 році. Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак. Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одночасного зберігання 570 тис. т і посідає восьме місце серед найбільших власників елеваторів в Україні. У 2016 році в холдингу засновано органічне землеробство, відповідність якого європейським стандартам підтверджено сертифікатом «Органік стандарт».