Агрейн збільшує площі під технологією Strip–till

05 червня 2023, 17:35 1281

Агрогрупа «Агрейн» збільшила площі під технологію Strip-till. Обробіток провели американським культиватором Pluribus у Чернігівській області в господарстві ТОВ «Агрікор Холдинг».

Про це говориться у повідомленні компанії.

«Технологія Strip-till не нова вже для нас. Її намагаємося застосовувати все частіше, тим самим відмовляючись від класичної оранки. Вона вирішує не тільки проблему нестачі вологості в ґрунті, але й дозволяє ефективно вбирати опади. Зазначу, що за три роки використання смугової обробки ґрунту нам вдалося знизити витрати дизпалива на 50% і добрива до 30%. При цьому врожайність у середньому збільшилася на 15-20%. 

Цьогоріч вирішили цю технологію використати культиватором Pluribus із внесенням карбаміду (50 кг/га). Як на мене, найголовніша перевага обладнання, яке ми застосовуємо, в тому, що воно дає можливість вносити добрива на потрібну глибину. Там завжди є волога, і туди дістає коріння рослини, тож вона живиться постійно. З часом уже побачимо результати. Сподіваємося, що вони будуть добрі», — зазначив головний агроном агрогрупи «Агрейн» Славко Станішич.