Кондитерам швейцарської фірми Barry Callebaut вперше за останні 80 років вдалося розробити абсолютно новий вид шоколаду — рожевий (Ruby).

Цей шоколад без барвників і готують його з рубінових какао-бобів, повідомляє Agrosmart.

До цього моменту існувало лише три основних типи шоколаду: чорний, молочний та білий. Останній з'явився на прилавках в 30-х роках минулого століття.

При виробництві рожевого шоколаду не використовуються штучні барвники. Незвичайний колір під назвою Ruby забезпечують червоні какао-боби, які ростуть в Еквадорі, Бразилії і Кот-д'Івуарі.

Також новий шоколад відрізняється «вершковою текстурою» і «легким фруктовим присмаком». При цьому точний рецепт десерту зберігається в секреті. Крім того, що в його склад входять червоні какао-боби, нічого іншого про рожевий шоколад не відомо.

У продаж рожевий шоколад надійде тільки через півроку.

Мультимедіа