У Польщі з’явився неофіційний перелік імпортерів українського зерна (повний список)

27 лютого 2024, 13:53 16596

Низка польських компаній спростувала інформацію про закупівлю українського зерна, яка опублікована у неофіційному списку імпортерів, що шириться в Інтернеті.

Зокрема, виробник молочних продуктів компанія Mlekovita запевняє, що не імпортувала зерно з України, пише wprost.

«Хочемо зазначити, що Mlekovita є найбільшим польським експортером молочних продуктів до України — вартість експорту сягає кількох мільйонів євро на місяць», — додається у повідомленні.

Водночас у Bunge Polska Sp. зазначили, що у межах регіональної та глобальної комерційної діяльності у 2022 році компанія імпортувала кукурудзу та соняшниковий шрот з України, більшу частину яких потім продавала та експортувала за межі Польщі. 

«Протягом останніх п’яти років Bunge не імпортувала до Польщі український ріпак чи ріпакову олію», — уточнили в компанії. 

Хоча заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак запевнив, що офіційний список компаній, які імпортували зерно з України, буде опубліковано до кінця минулого тижня, досі документа немає. Водночас на Facebook-сторінці Agriculture in Poland розміщено неофіційний перелік майже 500 польських компаній, які нібито імпортують зерно з України. Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Сєкерський назвав цей документ «частково правдивим».