Світове виробництво цукру за десятиліття перевищить позначку у 200 млн т

21 липня 2024, 08:00 861

Світовий обсяг виробництва цукру збільшиться на 14% і досягне 202,1 млн т до 2033 року.

Про це повідомляє НАЦУ «Укрцукор» з посиланням на прогноз ОЕСР-ФАО на 2024-2033 рр.

При цьому очікуваний обсяг споживання цукру в 2033 році сягне 198,3 млн т, порівняно зі 177,9 млн т, прогнозованими на 2024 рік.

За прогнозами міжнародних аналітиків, до 2033 року на частку цукрової тростини припадатиме понад 85% загального обсягу виробництва цукру у світі, а Бразилія зміцнить свої позиції як найбільшого світового виробника за рахунок збільшення інвестицій у галузь, а також зростання площ і врожайності тростини.

Підвищення продуктивності, у тому числі за рахунок поліпшення сортового складу та підвищення коефіцієнту вилучення, сприятиме збільшенню виробництва цукру в Індії та Таїланді, при відносно незмінних посівних площах.

В Африці виробництво цукрової тростини в основній країні-виробнику, ПАР, як очікується, буде розширюватися завдяки заходам держпідтримки, включаючи фінансову допомогу фермерам, а також додаткову підтримку Південноафриканській цукровій асоціації (SASA).

Європа залишиться основним регіоном виробництва цукрових буряків, при цьому збільшення виробництва очікується тільки в росії. В ЄС зниження доступності засобів захисту рослин та конкуренція з більш прибутковими культурами впливатимуть на обмеження виробництва.

Очікується, що розширення посівів цукрових буряків у Єгипті та впровадження більш високоврожайних сортів насіння збільшать виробництво цукру найближчими роками, зміцнивши позиції країни як найбільшого виробника цукрових буряків в Африці до 2033 року.