Польські перевізники не збираються йти з українського кордону

12 грудня 2023, 10:31 5715

Польські перевізники ввечері 11 грудня відновили блокування пункту пропуску «Ягодин — Дорогуськ» на українсько-польському кордоні.

Як повідомив лідер польських протестувальників Рафал Меклер у соцмережі Х (Twitter), на дорозі з польського боку зупинилась вантажівка, яка нібито зламалася.

«На жаль, трейлер перегородив дорогу. Він занадто довго стояв», — написав Меклер.

Пізніше на місце прибули поліцейські, які намагалися звільнити проїзд. Однак безрезультатно. 

Зранку 12 грудня Рафал Меклер написав, що перевізники «продовжують боротися».

Раніше голова Комітету захисту перевізників і транспортних роботодавців Вальдемар Ящур повідомив PAP, що перевізники не збираються виконувати розпорядження мера Дорогуська про припинення страйку. Протестувальники мають 7 днів з понеділка, щоб оскаржити це рішення в окружному суді в Любліні.

«Це удар для нас. Ми обурені. Нам не зрозуміле рішення міського голови. Ми обов’язково скористаємося своїм правом оскаржити це рішення. Вимагатимемо детальних пояснень. У нас є юристи, які вже цим займаються. Ми побачимо, чи було це рішення правильним чи неправильним, передчасним», — сказав він.

За його словами, протести в Гребенному та Корчовій продовжаться.

Про оскарження рішення щодо розпуску акції також повідомив у Х депутат Сейму Польщі, який відстоює сторону перевізників, Кшиштоф Мулава (Krzysztof Mulawa). 

«За годину протестувальники подаватимуть апеляцію на рішення голови гміни Дорогуськ», — написав він зранку 12 грудня.