Інстаграмер, ютубер, тіктокер. Визначено топ-3 найкращих агроблогерів світу

05 жовтня 2024, 16:00 758

Німецька компанія DLG оголосила переможців премії DLG Agri Influencer 2024 у трьох номінаціях. Цією нагородою відзначаються аграрії за активну та професійну діяльність у соцмережах.

Про це повідомляє організатор заходу.

Діяльність блогерів оцінювало міжнародне журі, до складу якого увійшов і представник AgroPortal.ua.

«Блогерство в усьому світі розвивається дуже стрімко, і не дивно, адже це чудовий спосіб знайти однодумців, донести широкій аудиторії свої цінності та поділитися досвідом. Агроблогерство не є винятком. Окрім зазначених переваг, фермер може безпосередньо показати процес вирощування та виробництва продукції й, відповідно, швидше продати, адже виникає довіра між виробником і споживачем, який в режимі онлайн може спостерігати за тим, як чужими руками вирощують його капусту, приміром. В Україні ми маємо багато прикладів того, як фермери продають тоннами свій перець чи батат без жодного виїзду на торгову точку. Це гарні кейси», — зазначають у редакції видання. 

Найкращий міжнародний агроблогер в Instagram / Facebook — Айше Оксюз, Туреччина

Дівчина вивчає ветеринарну медицину і будує молочну ферму, де утримує стадо джерсейської породи корів. Вона показує підписникам в Instagram своє повсякденне життя у захопливих та емоційних кадрах під сучасну музику. Айше прагне донести важливість і престижність сільського господарства до молоді.

Найкращий міжнародний агроблогер в YouTube — Клемен Бобнар, Словенія

У своїх відео в YouTube Клемен експериментує з пристроями для сільського та лісового господарства, порівнює різні машини. Він дає змогу підписникам зазирнути за лаштунки роботи на фермі. Блогер також організовує різні колаборації в інформативній та розважальній формі.

Найкращий міжнародний агроблогер у TikTok — Каміль Маруновскі, Польща

Лише за 18 місяців хлопець зібрав велику аудиторію в TikTok, яка відзначає його саркастичні погляди на життя звичайного фермера-свинаря. Одна з його фішок — переписування відомих пісень на фермерську тематику. 

Переможці номінацій будуть запрошені на церемонію нагородження, яка відбудеться у Ганновері (Німеччина) у межах виставки EuroTier, на якій отримають сертифікат про визнання та подарунок.


Для довідки: цьогоріч організатор отримав близько 20 заявок, серед них — два українські блогери. Категорію TikTok блогер представляє агроном Руслан Омельянович (AGRO PEOPLE), а категорію YouTube блогер — Михайло Драганчук (No-Tiller).


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua