Еміратські виробники вирощують помідори в теплицях з кондиціонерами

18 березня 2023, 16:00 1453

Джерело фото: Freshplaza

Еміратські виробники помідорів готуються до початку літа, коли вони зможуть вирощувати помідори в складних умовах і за температури до 45°С завдяки теплицям з кондиціонерами.

Про це розповів генеральний директор Ghalya Farm Алі Альжарарва, пише Freshplaza.

«Коли влітку температура піднімається до 40-45°С, у таких умовах не виживає жоден урожай, і всі еміратські виробники використовують теплиці з кондиціонерами та прохолодними потоками повітря протягом дня», — зазначає Алі Альжарарва.

За словами виробника, обслуговування цих теплиць недороге з погляду енергії, але передбачає  використання великої кількості води: «Вартість енергії не дуже висока, що дає нам змогу продовжувати виробляти помідори за конкурентоспроможними цінами, також вплив на навколишнє середовище є незначним».

Алі Альжарарва розповідає, що за якістю овочі також дуже схожі на ті, що виробляються у відкритому ґрунті. Наразі він має 10 га, покритих теплицями, і найближчими сезонами планує збільшити їх до 20 га.

Усе місцеве виробництво томатів поглинається місцевим ринком: у супермаркетах і на фермерських ринках, а також шляхом прямого продажу з ферми кінцевому споживачеві. Хоча в літній період вартість продукції зростає, виробники розраховують на тенденцію споживачів віддавати перевагу національному продукту.