Аграрії Львівщини можуть відшкодувати половину вартості насіння

07 травня 2022, 12:00 628

Комплексною програмою підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 рр. (зі змінами на період воєнного стану) для суб’єктів підприємництва агропромислового комплексу передбачено фінансову підтримку у вигляді часткового відшкодування вартості високорепродукційного насіння.

Про це повідомляють у Департаменті аграрного розвитку Львівської ОДА.

Відзначається, що відшкодуванню підлягає вартість насіння гречки, проса, льону олійного, квасолі, гороху, вики, бобів, гірчиці, редьки олійної, капусти (білокачанної, броколі, брюсельської, цвітної), буряку столового, моркви, цибулі, гарбузів, кабачків, патисонів не нижче першої репродукції або першого покоління гібриду в розмірі до 50% вартості насіння, але не більше ніж 50 тис. грн одному суб’єкту підприємництва.

«Чимало аграріїв вбачають альтернативу у вирощуванні нішевих та овочевих культур. На полях області вже тривають польові роботи з посіву ярих культур, тому основне завдання аграріїв сьогодні — засіяти всі можливі площі сільськогосподарських угідь сортовим насінням, щоб наростити обсяги валового виробництва, а департамент активно підтримає виробників», — зазначила директор Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Тетяна Гетьман. 

Документи для отримання фінансової підтримки потрібно подати до департаменту до 15 червня поточного року. 

Ознайомитись з іншими напрямами програми, умовами участі та переліком документів можна тут