Урожай Садів Перемоги: економія на вирощених овочах сягає 70%

27 липня 2022, 08:00 3785

У межах проєкту «Сади Перемоги» у громадах Черкащини триває збір урожаю.

«Дізнавшись навесні про цю ініціативу, ми відразу ж взялись реалізовувати її у нашій громаді. Садили на ділянках, якими до цього ніхто не користувався, вони стояли в бур’янах. Крім того, засадили всі городи в школах та дитсадках. Посадковий матеріал знесли селяни, ділянки обробили місцеві підприємці безкоштовно», — розповідає AgroPortal.ua голова Білозірської громади Володимир Міцук.

Урожай збирають хороший, вже є 400 кг редиски, 600 кг цибулі. Наразі збирають огірки та кабачки.

За словами очільника громади, зібраний урожай відвозять до дитсадка та школи, там працівниці за власними рецептами готують консервацію. Загалом планують законсервувати більше 3 тис. банок овочів. Далі ж їх передадуть військовим та частково зберігатимуть для потреб жителів громади. 

На полях Білозірської громади у межах проєкту «Сади Перемоги» також посаджено 7 га картоплі, 2 тис. кущів помідорів, 1,5 тис. — капусти, а ще — квасоля, буряки, морква та зелень.

Місцеві жителі говорять, що зараз вигідніше вирощувати городину самим, адже Херсон в окупації. Економія на самостійно вирощених овочах величезна — майже 70% від ринкової ціни.

Для довідки: всеукраїнську акцію «Сади Перемоги» запустили, аби підтримати продовольчу безпеку країни під час війни. Людей закликали використовувати будь-яку вільну ділянку землі для вирощування продуктів.


Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua