Мінагропрод: Спецрежим ПДВ треба залишити для окремих галузей

05 жовтня 2016, 10:38 1958

Міністерство аграрної політики та продовольства готове підтримувати ідею залишити спецрежим ПДВ для галузей, які дійсного цього потребують, за умови збалансованості дохідної і видаткової частин Держбюджету 2017.

Про це заявив міністр Тарас Кутовий під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, на якому розглядався проект Закону «Про Державний бюджет України на 2017 рік».

За його словами, розроблений міністерством законопроект про єдине соціальне податкове навантаження на гектар дасть додатково в держбюджет близько 5 млрд грн. Такі ж видатки потрібні, щоб залишити спецрежим ПДВ для галузей, які дійсно цього потребують: тваринництва, овочівництва, садівництва, виноградарства та виробництва цукрового буряку.

«Ці дві речі потрібно об’єднати в один законопроект і презентувати нашим міжнародним партнерам у контексті їхньої вимоги збалансованості держбюджету. Я вважаю, що це може стати робочою моделлю, яка буде дійсно позитивною. Я готовий це підтримувати. Давайте планомірно йти до того, щоб цю позицію відстояти», — закликав своїх колег Тарас Кутовий.

При цьому заступник голови парламентського комітету Олександр Бакуменко повідомив, що такий законопроект про збалансування дохідної і видаткової частин держбюджету вже готовий і буде розглянутий найближчим часом.

«Потрібно розуміти, що КМУ — це колегіальний орган, і є його загальна позиція. В рамках нашої політики ми працюємо з програмами підтримки, це наш продукт. Те, що стосується системи оподаткування, знаходиться у віданні Мінфіну та податкового комітету ВРУ. Ми можемо лише висловити свою позицію та відстоювати її», — підсумував Тарас Кутовий.


Олена Дереженко, AgroPortal.ua