HarvEast на Київщині запустив в роботу 5 дощувальних машин

19 липня 2024, 17:28 1127

Нове обладнання української компанії «Варіант Агро Буд» забезпечить поливом 300 га насіннєвих посівів соняшника. Всього під поливом у HarvEast тепер буде 800 га.

Всі машини були спроектовані та адаптовані вітчизняним постачальником під конкретні поля. Їх монтаж та запуск був виконаний в найкоротші строки. Загальні інвестиції агрохолдинга склали більше 800 тис. євро.

«Вже не перший рік ми системно розвиваємо напрямок вирощування насіння як один із стратегічно важливих для нашої компанії. В поточних погодних умовах, особливо, враховуючи безпрецедентну спеку, від якої потерпають українські аграрії цього літа, в нашій країні важко вирощувати якісне насіння без зрошення. Саме тому наша команда кожного року розширює ділянки під поливом і планує в найближчі роки розвивати цей проєкт», — зазначив генеральний директор HarvEast Дмитро Скорняков.

У свою чергу власник «Варіант Агро Буд» Данііл Шуфані наголосив, що попри релокацію виробничих площ «Варіант Агро Буд» на захід України та значні пошкодження харківських площ, компанія продовжує активно працювати і реалізовувати українські та експортні проєкти.

«Кожен такий запуск для нас — це перемога. Коли провідні агровиробники України, як HarvEast, обирають вітчизняну техніку, це доводить, що українське обладнання не поступається, а іноді навіть краще за імпортні аналоги», — підкреслив Данііл Шуфані.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua