Фермер в Одеській області хоче налагодити випуск органічного вина

16 грудня 2016, 11:02 2701

Фермер Валерій Петров зареєстрував власну торгову марку V.Petrov і отримав сертифікат «Органік Стандарт» для своїх виноградників.

Про це розповів журналістам під час Другого національного виноробного форуму директор компанії і син власника Вадим Петров.

«У цьому році ми отримали сертифікат «Органік Стандарт». Зараз я займаюся атестацією виробництва на розлив», — сказав він.

За його словами, вже зареєстровано власну ТМ V.Petrov.

Петров зазначив, що в цьому році через дощі урожай винограду в південних областях був нижчим за торішній.

У розпорядженні фермерського господарства — 76 га виноградників. На рік воно може виробляти 30-40 тонн вина.

«Я атестую розлив і через 2-3 місяці матиму право розливати вино в пляшки і його продавати. Будемо робити це на внутрішньому ринку, хоча до нас зверталася партнери зі Штатів і Франції. З супермаркетами поки немає сенсу працювати, там велика накрутка в розмірі 30-40% на пляшці, і ми поки не готові випускати великі партії», — додав директор компанії.


Катерина Золотаренко, AgroPortal.ua