А ще пророслі зерна мають у своєму складі всі незамінні для нашого організму амінокислоти.
Формула ідеальних пророщених зерен: вода, світло і тепло.
1. Зерна промивають охолодженою кип'яченою водою, кладуть на тришарову марлю або чисту тканину.
2. Накривають згори ще одним шаром тканини, заливають невеликою кількістю трохи теплої кип'яченої води.
3. Ставлять в світле тепле місце.
4. Придатність пророслої пшениці для їжі визначається довжиною паростка. Їстівним вважається зерно з паростком близько 1 мм.
Важливо знати:
— зерна для пророщування краще купувати в аптеках або спеціалізованих магазинах, бо посівне зерно обробляють отрутохімікатами, а отже, його вживання може зашкодити вашому здоров'ю;
— не рекомендується їсти проросле зерно з великими зеленими паростками і те, яке зберігалося більше двох діб. Не варто також вживати в їжу зерна, які проростали протягом кількох діб;
— пророслі зерна можна їсти, змішуючи їх з медом, родзинками, горіхами. Можна пропустити зерна через м'ясорубку й отриману масу додавати до салатів. А можна підсушити і перемолоти в кавомолці, отримане борошно додають до салатів, соусів, приправ.
AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua