Ізраїль цікавиться проєктом розвитку зрошення на півдні України

26 серпня 2021, 11:31 2508

Бізнес Ізраїлю розглядає можливість участі в національному проекті розвитку зрошення земель в південних областях України.

Про це йшла мова під час зустрічі Посла України в Державі Ізраїль Євгена Корнійчука з Міністром сільського господарства та розвитку сільських територій Держави Ізраїль, Міністром розвитку периферії, Негеву та Галілеї Одедом Форером.

Як говориться у повідомленні Посольства України в Ізраїлі, під час зустрічі сторони обговорили поточний стан українсько-ізраїльських відносин у торговельно-економічній сфері.

Посол України наголосив, що Україна розглядає співробітництво з Ізраїлем  в аграрній сфері у якості пріоритетного напрямку українсько-ізраїльських відносин.

Співрозмовники відзначили важливість подальшої імплементації двосторонньої міжурядової Угоди про вільну торгівлю, яка набула чинності 1 січня 2021 р., для збільшення  товарообігу між країнами в умовах пандемії.

«Ізраїльську сторону поінформовано про наміри українського уряду розпочати національний проект зрошення земель загальною площею більше 2 млн гектарів у південних регіонах України (Одеській, Херсонській, Миколаївській областях) та запрошено до участі у цьому проекті.

Міністр зазначив, що такий проект представляє значний інтерес для ізраїльського бізнесу і запропонував розглянути можливість участі у ньому Ізраїлю у рамках діючої двосторонньої угоди про співробітництво в галузі сільського господарства», — говориться у повідомленні.

Сторони також обговорили перспективи залучення ізраїльських інвестицій в молочне виробництво та тваринництво, зокрема можливість співпраці у будівництві та модернізації великих молочних ферм в Україні.