Ринок харчового яйця має надлишкову кількість продукту. Так, у липні та серпні його виробництво збільшилось до близько 100 млн штук на місяць.
Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів начальник відділу продажів ТОВ «Інкуба» Євген Хайлов, пише AgroTimes.
«Перевиробництво харчового яйця відбулося через несплановане збільшення поголів’я курей-несучок птахогосподарствами після того, як попередні два роки на ринку спостерігався дефіцит харчового яйця, — зазначив він. — Спричинено його було тривалим скороченням поголів’я курей-несучок в Україні».
За словами Євгена Хайлова, раніше час від часу також траплялися подібні коливання на ринку, та птахівничим господарствам вдавалося швидко регулювати кількість продукції на ринку: наприклад, скорочувати поголів’я курей-несучок за перевиробництва.
«Однак зараз зробити це дуже важко, — зауважив він. — Господарствам яєчного напряму виробництва проблематично реалізувати живу птицю чи забити її, оскільки ринок насичений м’ясом птиці. Крім того, проблемою для господарств є тривалі вимкнення світла, які ускладнюють забій птиці та зберігання м’яса».